Mijn toekomstige nalatenschap

Op voorhand goed geregeld

U wilt het uw nabestaanden voor wat betreft de financiële en organisatorische zaken, zo makkelijk mogelijk maken. De tijd na uw overlijden is al intens en emotioneel genoeg. Binnen korte tijd valt er veel te regelen. Heeft u bijvoorbeeld zelf geen indicatie gegeven van uw uitvaartwensen, dan zijn dit de eerste beslissingen waarmee uw nabestaanden te maken krijgen. Maar dat is pas het begin. Afhankelijk van wat u met uw nabestaanden heeft gecommuniceerd, komen er veel vragen op hen af. Is er een testament? Wie zijn de erfgenamen, kennen zij elkaar allemaal en hoe is hun onderlinge verhouding? Zijn er schulden? Heeft u een relatie met het buitenland? Moet er erfbelasting worden betaald?

Digitaal nalatenschapsdossier

U kunt het uw nabestaanden makkelijker maken door uw wensen en alle verdere relevante informatie vast te laten leggen. Maple RegisterExecuteurs maakt daarbij gebruik van een digitaal nalatenschapsdossier. In dit persoonlijke digitale dossier worden alle van belang zijnde gegevens en documenten voor u bewaard. Vanzelfsprekend heeft u volledige toegang tot uw eigen dossier. U ontvangt daarvoor persoonlijke inloggegevens.

Testament

Ook kunnen wij samen met u bezien of het wenselijk is dat u een testament laat opstellen. Indien u reeds een testament heeft, kunnen wij eveneens kijken of uw testament nog steeds past bij uw huidige familiesituatie en vermogenspositie. Wellicht is uw testament al weer geruime tijd geleden tot stand gekomen en zijn uw persoonlijke situatie of uw wensen sindsdien veranderd.

Tarief

Het exacte tarief is afhankelijk van de complexiteit van uw situatie.
Relevante factoren hierbij zijn bijvoorbeeld:

  • het aantal familierelaties;
  • het aantal erfgenamen en eventuele legatarissen, zoals bijvoorbeeld goede doelen;
  • de samenstelling van het vermogen;
  • de aanwezigheid van een onderneming in de nalatenschap;
  • de aanwezigheid en/of het gewenste advies inzake een levens)testament en dergelijke.

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening, neem dan vooral contact met ons op. In een kosteloos inventariserend gesprek bespreken wij graag uw situatie en kunnen wij u de inhoud en werking van het digitaal nalatenschapsdossier tonen. Tevens kunnen wij op basis van uw persoonlijke situatie een prijsafspraak maken of een prijsindicatie afgeven.