Over ons

 

Ons gezicht

Maple RegisterExecuteurs is opgericht door Petra van Es (1964).
Als HR-manager is zij lange tijd werkzaam geweest in de financiële dienstverlening. Zij studeerde allereerst bedrijfskunde aan Nijenrode en in de Verenigde Staten. Het juridische bleef haar belangstelling houden en maakte dat zij op latere leeftijd alsnog de studie Nederlands recht begon en binnen korte tijd succesvol afrondde (Universiteit Leiden). Tijdens haar rechtenstudie ging haar belangstelling met name uit naar het erfrecht en het familie- en huwelijksvermogensrecht. Deze interesse alsmede haar persoonlijke ervaring met de organisatorische aspecten rond het overlijden van enkele collega’s, deden haar besluiten de opleiding tot RegisterExecuteur te volgen. Als jurist/bedrijfskundige en voormalig HR-manager weet zij de juiste toon te treffen tussen het zakelijke en het persoonlijke. In het verleden ging het om al die zaken waarmee werknemers tijdens hun loopbaan te maken kunnen krijgen. Nu gaat het om die aspecten waarmee nabestaanden na het overlijden van een dierbare worden geconfronteerd.

Petra van Es

Petra wordt ervaren als een rustige, betrouwbare en discrete gesprekspartner. Haar drijfveer is het bijstaan van haar cliënten in de intense en emotionele periode na het overlijden van hun dierbare. Dit doet zij door hen (een deel van) de financieel-administratieve, organisatorische en fiscale werkzaamheden uit handen te nemen. Deze vaak moeilijke periode vraagt om een combinatie van inlevingsvermogen en daadkracht, waarbij zoveel mogelijk, rekening wordt gehouden met de specifieke wensen van de erfgenamen.

Samenwerking

Maple RegisterExecuteurs werkt nauw samen met een aantal financieel dienstverleners, waardoor u niet afhankelijk bent van één enkel persoon.

Bezoek onze pagina samenwerkingsverbanden voor meer informatie.

“Tijdens mijn loopbaan in de financiële dienstverlening en als reserve-officier binnen het Ministerie van Defensie heb ik diverse keren te maken gehad met de organisatorische aspecten rond een overlijden. Ik heb persoonlijk ervaren hoe prettig nabestaanden het vinden wanneer allerlei organisatorische en administratieve zaken hen uit handen worden genomen. Ik heb de benodigde kennis van zaken, een dienstverlenende instelling, ben snel van begrip, daadkrachtig en volhardend om tot het gewenste resultaat te komen. De registratie van uw nalatenschap en de toekomstige afwikkeling daarvan zijn bij mij in vertrouwde handen.”